| كحك العيد | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
gana
العمر : 37 رقم العضوية : 21 عدد المشاركات : 2236 نقاط النشاط : 6413 التقييم : 30 الجنس : من : وسام البحيرة :
| موضوع: كحك العيد 24/9/2008, 8:19 pm | |
| كحك العيد @@@@@@@
المقادير:
1 كجم من الدقيق 2 كوب و نصف سمن 2 ملعقة صغيرة خميرة 1 ملعقة صغيرة سكر
1 كوب ماء دافئ 2 ملعقة كبيرة سمسم محمص خفيف 2 ملعقة صغيرة رائحة الكحك ربع ملعقة صغيرة ملح
الطريقة:
- ذوبي الخميرة مع السكر و ربع كوب ماء دافئ و اتركيها حتى تبدأ في التفاعل . - انخلي الدقيق مع الملح في إناء العجن و رشي فوقه السمسم و رائحة الكحك و قلبي المقدار . - اعملي حفرة في الدقيق ثم اقدحي السمن و صبي ثلاث أرباعه علي الدقيق و قلبي بملعقة خشبية حتى تهدأ حرارته ثم افركيه جيدا باليد حتى يتشرب الدقيق السمن . - اضيفي الخميرة إلي المقدار السابق و اعجني ثم اضيفي باقي السمن و اعجني حتى تتشربه العجينه مما يكسبها ليونه. - اضيفي الماء الدافئ بالتدريج و اعجني العجينه حتى تتكون عجينه يابسة نوعاً ما . - غطى العجينة بقطعة قماش و اتركيها في مكان دافئ حتى تتخمر . - قطعي العجينة قطعا متساوية في حجم الليمونة الكبيرة وتحشى حسب الرغبة ( ملبن , مكسرات , معجون التمر ) و انقشيها بالمنقاش الخاص أو بالقالب و اتركيها قليلاً تتخمر . - اخبري الكحك في فرن متوسط الحرارة و اتركيه في الصاج حتى يبرد ثم انقليه بهدوء إلى علبه لتترك فيها , رشيها بعد ذلك بالسكر البودرة و قدميها | |
|
| |
gana
العمر : 37 رقم العضوية : 21 عدد المشاركات : 2236 نقاط النشاط : 6413 التقييم : 30 الجنس : من : وسام البحيرة :
| موضوع: رد: كحك العيد 24/9/2008, 8:20 pm | |
|
كعك العيد بالبيكنج بودر
المقادير:1 كيلو دقيق(8 أكواب متوسطة دقيق منخول),3 أكواب زبد,1 كوب لبن,1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر, ذرة ملح,2 ملعقة صغيرة رائحة كعك,2 ملعقة كبيرة سمسم محمص. للحشو: عجمية او ملبن مكسرات محمصة ومجروشة( بندق, جوز) الطريقة: يخفق الزبد بالمضرب الكهربائي او العجانة حتي ينعم, يضاف اللبن مع الاستمرار في الخفق حتي يتجانس الخليط. * يوضع6 أكواب من خليط الدقيق في طبق عجن ويضاف اليه البيكنج بودر والملح ويرش فوقه السمسم ورائحة الكعك. * يصب خليط اللبن بالتدريج فوق خليط الدقيق ويعجن المقدار حتي نحصل علي عجينة يمكن تشكيلها ولا تلتصق باليد, وقد يضاف باقي الدقيق بالتدريج. * تقطع العجينة الي كرات متساوية وتحشي بقطعة صغيرة من العجمية او الملبن( بحجم البندقة الصغيرة) مع البندق او الجوز وتنقش بالمنقاش مع عدم الضغط علي الكعكة باليد. * يسخن الفرن ويرص الكعك في الصاجات مع مراعاة ترك مسافة بين كل واحدة واخري. * يخبز الكعك في فرن متوسط الحرارة حتي يصير لونه ذهبيا, يرفع من الفرن وبحرص يرفع من الصاجات ويترك حتي يبرد. * يرص في علب ويرش بسكر بودرة عند التقدي م | |
|
| |
gana
العمر : 37 رقم العضوية : 21 عدد المشاركات : 2236 نقاط النشاط : 6413 التقييم : 30 الجنس : من : وسام البحيرة :
| موضوع: رد: كحك العيد 24/9/2008, 8:27 pm | |
| كحك العيد بالبيكنج بودر(بالكوب) ****************************** ******** المقادير:
3كوب دقيق مليان منخول - كوب سمن سايح كوب الاربع ماء او حليب دافىء 1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر ذرة ملح نص ملعقة صغيرة رائحة كعك ملعقة كبيرة سمسم
الطريقة:
ينخل الدقيق ويضاف إليه ذرة الملح والسمسم وريحة الكحك والبيكنج بودر يقدح السمن ويضاف إلى الدقيق ويدعك جيدا حتى يختلط السمن مع الدقيق تماماً. نضع الماء الدافئ او الحليب وتضاف إلى العجين و تعجن حتى تكور العجينة وتصبح صالحة للنقش تشكل كور صغيرة ونضغط عليها قليلا لتصبح دائرة صغيرة مرتفعة قليلا من الوسط وتنقش او توضع فى قالب المخصص لأشكال الكحك وتوضع فى صوانى الخبز. ثم تخبز فى فرن متوسط الحرارة وتترك حتى تبرد تماما ويرش عليها السكر البودرة
| |
|
| |
gana
العمر : 37 رقم العضوية : 21 عدد المشاركات : 2236 نقاط النشاط : 6413 التقييم : 30 الجنس : من : وسام البحيرة :
| موضوع: رد: كحك العيد 24/9/2008, 8:29 pm | |
| كحك العيد بالعجمية ***************
كيلو دقيق – 1/2 كيلو سمن من كوب لكوب ونصف ماء دافىء للعجن قطعة خميرة بيرة فى حجم عين الجمل زرة ملح – 2 معلقة ريحة كحك سمسم – معلقة سكر
الطريقة
ننخل الدقيق في طبق غويط للعجن .. نعمل حفره في النص نضع فيها السمسم نقدح السمنه علي النار لغاية ما تتقدح كويس جدا نحطها علي السمسم ونقلب بملعقه خشب او بالمقصوصة لماتبرد نبس أو نفرك خليط الكعك بين الإيدين كويس قوي .. حتي ينعم ويتشبع بالسمنه -نخمر الخميره مع ملعقه صغيره سكر في شوية ماء دافئ بعد أن تعلو وترتفع الخميره .. نعجن بيها الكحك .. ونغطيها لتخمر حوالي ساعه نشكل الكحك كور صغيره ونحشيها إما بالعجميه أوالملبن أوأي نوع مكسرات مفضل أو حتي بدون حشو وننقشها بالمنقاش أو القوالب الخاصه بالكحك.. نخبزها ولما تبرد نرش عليها سكر بودره | |
|
| |
gana
العمر : 37 رقم العضوية : 21 عدد المشاركات : 2236 نقاط النشاط : 6413 التقييم : 30 الجنس : من : وسام البحيرة :
| موضوع: رد: كحك العيد 24/9/2008, 8:31 pm | |
| كحك العيد بالخميرة الفورية
سمن سائح
ملعقة سكر - ملعقة خميرة فورية
نص
ملعقة ريحة كحك
زرة ملح
الطريقة
تتبع نفس طريقة الكحك بالبيكنج
بودر
ملحوظة:
إذا كنتى عاوزة الكحك ناعم يبقى خلى مقدار السمنة 1 ونص
كوب
3 كوب دقيق مليان - كوب 3/4 كوب ماء او حليب دافىء
| |
|
| |
gana
العمر : 37 رقم العضوية : 21 عدد المشاركات : 2236 نقاط النشاط : 6413 التقييم : 30 الجنس : من : وسام البحيرة :
| موضوع: رد: كحك العيد 24/9/2008, 8:32 pm | |
| كحك العيد بالزبادى
كيلو دقيق كوب سمن كوب زبادى باكو بيكنج بودر 2 معلقة ريحة كحك زرة ملح ماء للعجن
الطريقة ينخل الدقيق ويضاف إليه ذرة الملح وريحة الكحك والبيكنج بودر يضاف السمن ويقلب مع الدقيق لحد ما يختفى نضرب الزبادى ويضاف الى الدقيق وااسمن ممكن نضيف ماء اذا لقيتى ان العجينة محتاجة لحد ما يكون عندك عجينة طرية تشكل كور صغيرة ونضغط عليها قليلا لتصبح دائرة صغيرة مرتفعة قليلا من الوسط وتنقش او توضع فى قالب المخصص لأشكال الكحك وتوضع فى صوانى الخبز. ثم تخبز فى فرن متوسط الحرارة وتترك حتى تبرد تماما ويرش عليها السكر البودرة | |
|
| |
cinderella ·!¦[· أحلى نائبة ·]¦!·
العمر : 37 رقم العضوية : 4 عدد المشاركات : 3376 نقاط النشاط : 6366 التقييم : 84 الجنس : من : وسام البحيرة :
| موضوع: رد: كحك العيد 14/10/2008, 11:26 pm | |
| واصفات جميله اوى وفى حاجات اول مره اسمع هنا بس اوعدك انى هجربها عشان انتى الى كتبها لكى تحياتى | |
|
| |
gana
العمر : 37 رقم العضوية : 21 عدد المشاركات : 2236 نقاط النشاط : 6413 التقييم : 30 الجنس : من : وسام البحيرة :
| موضوع: رد: كحك العيد 20/10/2008, 11:10 pm | |
| ميرسى ليكى يا قمر على اهتمامك بمواضيعى :وردة: | |
|
| |
Juliet ·!¦[· الادارة العليا ·]¦!·
العمر : 37 رقم العضوية : 48 عدد المشاركات : 11832 نقاط النشاط : 17514 التقييم : 461 الجنس : من : وسام البحيرة :
| موضوع: رد: كحك العيد 21/10/2008, 12:00 am | |
| مرسى ليكى جانا فعلا مجهود رائع مشكورة علية ولكى خالص تحياتى وتقديرى المشرفة العامة juliet | |
|
| |
gana
العمر : 37 رقم العضوية : 21 عدد المشاركات : 2236 نقاط النشاط : 6413 التقييم : 30 الجنس : من : وسام البحيرة :
| موضوع: رد: كحك العيد 21/10/2008, 9:01 pm | |
| ميرسى ليكى على المرور :وردة: | |
|
| |
| كحك العيد | |
|