عرباوى
العمر : 33 رقم العضوية : 201 عدد المشاركات : 1682 نقاط النشاط : 10091 التقييم : 222 الجنس : من : وسام البحيرة :
| موضوع: اكله سمك مصريه 2/3/2009, 11:35 pm | |
| الموضوع الاول طبعا الكل عارف انى بطبخ غصب وستقدار علشان القرار بتاع مانجستو مش ليه دعوه ولحد جرالوه حاجه ومش هعالج حد
وموضوع انهارده لتقولى فتوشه ولا بيض مسلوق انا جيب طريقة اكلة سمك مصريه يعنى الاكل التمام من الاخر لمقادير :
- 3 أكواب من الأرز .
- سمكتان من الحجم المتوسط .
- بصلة كبيرة الحجم، مقطعة .
- 4 فناجين من الماء المغلي .
- نصف كوب من أربعة أنواع من المكسرات: (لوز-بندق-سوداني –زبيب).
- زيت نباتي لقلي السمك .
- زيت نباتي لصناعة الأرز.
- ملعقتان من الكركم.
- ملح وفلفل.
الطريقة :
أولا : لإعداد السمك:
- تنظيف السمك وغسله .
- قلي السمك في زيت غزير حتى يصير لون ذهبيا، ثم جففيه على ورق المطبخ.
-نزع الجلد والشوك واخلي السمك تماما بيديك ليصير لحما خالصا .
- بتحمير الزبيب والبندق والمكسرات في زيت نباتي واتركيهم جانبا .
- خلط السمك مع المكسرات .
ثانيا : لإعداد الأرز و تقديم الطبق :
- في وعاء متوسط وعميق يتم تحمير البصلة المقطعة حتى تصفر .
- يضاف الماء المغلي بمقدار كوب ونصف لكل كوب أرز.
- يضاف الأرز المغسول وقلبي جيدا على نار هادئة حتى يتشرب الأرز ماء الطهي .
- يتم تغطية الوعاء والأستمرار في الطهي لخمس وعشرين دقيقة على نار هادئة.
- يتم قلي اللوز بعد تقشيره وتكسيره إلى شطرين حتى يصير ذهبيا .
- في وعاء عميق يتم رص نصف مقدار الأرز في طبقة تليها طبقة من لحم السمك مع المكسرات ثم باقي الأرز واضغط بيديك لضبط المقدار.
- يتم تغطية الوعاء بطبق مسطح واقلب المقدار ليصبح في شكل الكعكة و يتم تزيين السطح باللوز المقشر .
ملاحظة : قد تحتاج لزيادة أو إنقاص الماء المستخدم لطهي الأرز حسب الحاجة. | |
|
Juliet ·!¦[· الادارة العليا ·]¦!·
العمر : 37 رقم العضوية : 48 عدد المشاركات : 11832 نقاط النشاط : 17532 التقييم : 461 الجنس : من : وسام البحيرة :
| موضوع: رد: اكله سمك مصريه 3/3/2009, 12:51 am | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] هههههههههههههههههههههههههه مشكور على الطبخة مجهود متميز بكرة تحب الطبخ وتبقي شيف المنتدى يا عرباوى واتمنى لك التقدم والتميز الدائم فى المطبخ ولك خالص تحياتى وتقديرى juliet
| |
|
MANGESTO ·!¦[· مؤسس البحيرة ·]¦!·
العمر : 36 رقم العضوية : 1 عدد المشاركات : 12828 نقاط النشاط : 27288 التقييم : 1455 الجنس : من : وسام البحيرة :
| موضوع: رد: اكله سمك مصريه 3/3/2009, 9:53 am | |
| | |
|
عرباوى
العمر : 33 رقم العضوية : 201 عدد المشاركات : 1682 نقاط النشاط : 10091 التقييم : 222 الجنس : من : وسام البحيرة :
| موضوع: رد: اكله سمك مصريه 3/3/2009, 12:37 pm | |
| - Juliet كتب:
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] هههههههههههههههههههههههههه مشكور على الطبخة مجهود متميز بكرة تحب الطبخ وتبقي شيف المنتدى يا عرباوى واتمنى لك التقدم والتميز الدائم فى المطبخ ولك خالص تحياتى وتقديرى juliet
العفـــــو جوليت كويس يعنى قريب هبقى مشرف منتدى الافلام وشيف المنتدى مشكوره جوليت ونورتى الوضوع
| |
|
عرباوى
العمر : 33 رقم العضوية : 201 عدد المشاركات : 1682 نقاط النشاط : 10091 التقييم : 222 الجنس : من : وسام البحيرة :
| |
gentleman
العمر : 32 رقم العضوية : 495 عدد المشاركات : 2249 نقاط النشاط : 7533 التقييم : 160 الجنس : من : وسام البحيرة :
| موضوع: رد: اكله سمك مصريه 3/3/2009, 5:13 pm | |
| هههههههههههههههههههههه تسلم ايديك عرباوي طلعت شيف بس غاششها منين ؟؟؟؟؟؟ | |
|
عرباوى
العمر : 33 رقم العضوية : 201 عدد المشاركات : 1682 نقاط النشاط : 10091 التقييم : 222 الجنس : من : وسام البحيرة :
| موضوع: رد: اكله سمك مصريه 3/3/2009, 6:39 pm | |
| الله يخليك جنتل واكيد غششه من المطبخ
| |
|
gentleman
العمر : 32 رقم العضوية : 495 عدد المشاركات : 2249 نقاط النشاط : 7533 التقييم : 160 الجنس : من : وسام البحيرة :
| موضوع: رد: اكله سمك مصريه 4/3/2009, 2:40 pm | |
| ههههههههههههههه ياعم تسلم ايد المطبخ الي غاششها منه ههههههههههههه | |
|